Sky is the limit!

Var på klubbmästerskap härom kvällen. Många grön-vita förmågor som letat sig ut i parken. En fin vårkväll med löpning, korvgrillning och kämparanda. Stora F och Mellan sprang. Fantastiskt kämpat av dem båda. Bar hem ytterligare några vattenflaskor och träningströjor som vinster… 

Lilla L tittade förundrat på alla löpare. En liten hundvalp lockade ändå mest. Tjoade och tecknade envist katt. Till hans försvar var det faktiskt inte helt lätt att se att det var en liten hund….kanske kom tecknet ändå mer för att katt och ko är de djur som L just lärt sig ….och att det inte var någon ko , det var ju självklart!

Ägaren tog sig tid. Pratade med L. Lärde sig själv tecknen för både katt och hund. Jag funderade en stund på om hon såg att L har Downs syndrom eller om hon trodde att han var döv…

Ibland säger någon att det inte alltid synts så tydligt att Lilla L har DS. Positivt eller negativt, eller bara ett konstaterande. Vet inte riktigt men hoppas på det sista.

Kanske skulle det ändå underlätta att ha ett funktionshinder som inte syns. Att slippa förutfattade meningar, folk som tror sig veta eller inte veta….Eller är det tvärtom, bättre att det syns….då slipper någon undra varför det ibland inte blir som det är tänkt. Svårt det där.  Tänker att det är först i mötet med andra, med omgivningen som funktionshindret uppstår. Att många hinder redan finns där, satta av någon annan…att det då kan behövas ännu mera stöd för att ta sig över, under eller runt.  Att vara ödmjuk för vad vi inte vet, vad vi inte ser och framför allt för vår begränsade kunskap känns ändå viktigast oavsett om det syns eller inte. Själv är jag övertygad att många många kan lära sig flyga….om vi bara hjälper till.  Sky is the limit!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s