Bra så länge det varar…

Fyra gånger har vi hunnit med. Några framsteg men framför allt en massa pushning, vägledning. Att allt inte handlar om ljud, ord utan också om att fokusera, få Lilla L att koncentrera sig. Tänka på hur vi kommunicerar, att skapa förutsättningar, visa att ord leder till handling, tolka… En gång till men sedan är det stopp. Barn som har ett team ska inte få behandling av annan logoped. Det ska teamet ta hand om. Teamet som säger att de inte har tid, inte resurser, som jobbar defensivt, avvaktande – att de kan träffa Lilla L en gång per termin. En gång är ingen gång..om jag är hård.
Känner ju till det där, avtal… besök, begränsningar….hur systemet plötsligt ändras och alla får jobba annorlunda, hur någon kommer i kläm. Att slå näven i bordet hjälper inte….systemet ändras igen om några år. 

Men hjälper inte Lilla L, inte här, nu…Får gräva på annat håll, kanske någon student, någon pensionerad logoped som vill tjäna lite extra….om vi har tur…Vet ju att det kommer, att Lilla L kan om vi bara tragglar, övar, pushar…

2 reaktioner på ”Bra så länge det varar…

  1. Martins systers sambos mamma är logoped, tror inte hon gått i pension än men att det är snart. eva.ihre@logeum.se
    *kram*

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s